Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Colette’s recept: romige kip met bonen

romige-kip-met-bonen.png

Recept van de week:

Culinair redacteur Colette Beyne: “Met warm weer zoals nu eet ik veel salades als avondeten. Maar eens in de drie, vier dagen heb ik dan ineens zin in iets warms. Herkenbaar?

Ik maak natuurlijk geen ingewikkelde gerechten, maar een eenpanner zoals deze bijvoorbeeld: romige kip met witte bonen. Snel klaar en met wat brood erbij dip je ook alle saus lekker op.

Ik gebruik altijd biologische kippendijfilet, omdat die lekker zacht is en niet in volume afneemt tijdens het stoven. Ook erg geschikt voor saté trouwens.

 

 

 

Door knoflook niet uit te persen, maar in plakjes te snijden krijgt het gerecht een verrassender smaak, omdat je af en toe een stukje knoflook proeft.

Geen zin in witte wonen? Neem dan linzen, flageolets of een mix van bonen. Serveer er in dat geval bijvoorbeeld een komkommersalade bij.”

Romige kip met witte bonen (4 personen)

Ingrediënten:

– 8 kippendijen zonder bot

– versgemalen peper, zout

– 4 el milde olijfolie

– 1 ui, gesnipperd

– 2 tenen knoflook, in plakjes

– 300 ml kippenbouillon

– 1 takje tijm

– 800 g witte bonen naturel, uitgelekt

– 125 ml demi crème fraîche

– platte peterselie, fijngesneden

Bereiding:

– Wrijf de kip in met peper en zout.
– Verhit de olie in een ruime braadpan of hapjespan en fruit hierin de ui en de knoflook goudgeel.
– Schep uit de pan en bak de kip in het bakvet rondom goudbruin.
– Schenk de bouillon erbij, leg de tijm erbij en laat in 20 min. op laag vuur gaar worden.
– Warm de bonen 3 min. mee en roer de crème fraîche erdoor.
– Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met peterselie. Lekker met grof boerenbrood en een witlofsalade.

 

Ook interessant