Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Colette’s recept: Roerbak zalm met venkel & dilleroom

wokken1-jpg.jpg

Colette Beyne is culinair redacteur bij Margriet. Op Margriet.nl vindt u iedere week één van haar favoriete recepten. Deze week: roerbak zalm met venkel & dilleroom.

wokken“Een aantal jaren geleden was een wok nog een pan die lang niet in elke keuken te vinden was, maar dat is anno 2011 wel anders. Vooral op doordeweekse dagen wordt er in gezinnen regelmatig iets in de wok bereid. Er zijn veel verschillende combinaties mogelijk, die zeker niet alttijd Oosters hoeven te zijn. Deze Scandinavische versie met zalm en venkel laat dat duidelijk zien. Maar wat u ook gaat wokken, deze aandachtspunten gelden voor alle gerechten: *zorg dat al het snijwerk gedaan is, zodat u kunt doorwerken *kook harde groenten voor *verhit de wok goed voor *roerbak niet teveel tegelijk, aangezien de temperatuur in de wok anders te veel daalt en het gerecht in plaats van gebakken, gekookt wordt. Gebruik eventueel 2 wokken *roerbakken in olie gaat het beste, omdat deze goed verhit kan worden. U kunt elke plantaardige olie gebruiken, neem in geval van olijfolie een milde soort.”

Zalm met venkel & dilleroom

125 ml zure room
1 tl citroensap
4 el fijngehakte dille
peper uit de molen, zeezout
4 el milde olijfolie
500 g venkel, in dunne reepjes
1 gele paprika, in stukjes
200 g diepvriestuinerwtjes, ontdooid
1 teen knoflook, in plakjes
500 g zalmfilet, in blokjes

Meng de zure room met het citroensap, de helft van de dille en peper en zout naar smaak. Verhit een wok voor, doe de helft van de olie erin en bak de venkel en de paprika in 2-3 min, omscheppend beetgaar. Bak de knoflook en de doperwten ± 3 min. mee. Schep de groenten uit de pan, verhit de rest van de olie en bak hierin de zalm omscheppend lichtbruin. Bestrooi de vis met peper en zout, voeg de groenten weer toe en warm nog 2 min. door. Serveer er gebakken aardappelen bij en schep de dilleroom erop. Bestrooi met de rest van de dille.

Ook interessant