Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Colette’s recept: risotto primavera

risotto-jpg.jpg

Culinair redacteur Colette Beyne: “Komende week wordt het officieel lente! Maar hij zit al wel een tijdje in de lucht. Je merkt het ook aan mensen, iedereen is ineens buiten bezig met de tuin, de auto of ramen lappen, de kinderen trekken weer naar de speeltuin en de skatebaan.

Deze week koos ik voor Risotto primavera, Italiaans voor lenterisotto. Hierin komen twee van mijn favorieten samen: de lente en risotto.

Risotto maak ik eigenlijk elke week. Ingrediënten voor een simpele versie heb ik altijd in huis, maar de variaties zijn eigenlijk eindeloos. Deze versie is vegetarisch en bevat lekker veel verschillende groenten.

Risotto maken is niet moeilijk, maar je moet er tijd voor maken, een half uur. In die tijd kun je niet veel anders doen dan de tafel dekken, je moet erbij blijven. Maar zeker geschikt voor door de week, ik word zelf namelijk enorm rustig van het constant roeren na een dag werken. Met als beloning dan die heerlijk romige rijst!”

Benodigheden voor risotto primavera (4 personen):
– ± 1 l groentebouillon, vers of van tablet
– 2 el milde olijfolie
– 1 sjalotje, fijngesnipperd
– 1 teen knoflook, in plakjes
– 3 wortels, in kleien blokjes
– 350 g risottorijst
– ½ glas droge witte wijn
– 2 kleine courgettes, in kleine blokjes
– 100 g diepvries tuinerwten
– 2 lente-uitjes, in ringetjes
– versgemalen peper
– stuk Parmezaanse kaas

Het recept:
– Breng de bouillon aan de kook.
– Verhit de olie in een ruime hapjespan of wok en fruit hierin de ui en de knoflook.
– Roerbak de wortel 2 min, mee.
– Roer de rijst erdoor en schep om tot de korrels glazig zijn.
– Blus af met de wijn.
– Zet het vuur laag en voeg een scheut bouillon toe.
– Roer tot de rijst deze helemaal heeft opgenomen en voeg weer een scheut bouillon toe.
– Ga zo door tot alle bouillon op is en de rijst beetgaar is.
– Warm de courgette, de tuinerwten en de lente-ui de laatste 5 min. mee.
– Breng de risotto op smaak met peper en schaaf er aan tafel royaal kaas boven.

Ook interessant