Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Colette’s recept: petitfours

oranje1-jpg.jpg

“Deze week staat Margriet helemaal in het teken van Koninginnedag” Zegt Collete Beyne, culinair redacteur. Met heel veel plezier hebben styliste Judith en ik de ideeën voor de juweeltjes om op te eten bedacht, waarna Yvette van Boven de recepten schreef en uitvoerde op de fotografiedag met Jeroen van der Spek.

oranje

“Pasen is achter de rug, dus je kunt nu alvast kiezen wat je gaat maken met koninginnedag. Want of je nu twee dagen lekker bij de televisie wil zitten om te genieten van de kus van William en Kate en van de feestelijkheden in Weert en Thorn of dat je op de vrijmarkt koekjes wilt verkopen, er zit voor iedereen wel iets bij. Deze petitfours die samen een schilderijtje vormen bijvoorbeeld. En wat let je, met een andere kleur glazuur bovenop maak je ze gewoon met Pasen!

Petitfour­schilderij (6 taartjes)
● ½ roombotercake
● een paar druppels marasquin of oranjebitter
● 3 el abrikozenjam
● ± 150 g marsepein (banketbakker)
● voedingsmiddelenkleurstof
● glazuur-schrijfstiften*
● poedersuiker

Halveer de cake overlangs door midden. Bedruppel met marasquin en besmeer de bovenkant met abrikozenjam. Kneed oranje kleurstof door de marsepein en blijf kneden tot de marsepein egaal van kleur is. Rol hem uit op een met poedersuiker bestoven werkvlak tot een lap van 3 mm dik. Druk een stempel met een mooi patroon in de marsepein, of schets er zelf iets op. Zet het stuk cake op de plak marsepein en teken met een mes netjes af hoe groot de marsepeinlaag moet worden. Snijd daarna netjes uit en leg de marsepein op de abrikozenlaag. Druk voorzichtig aan en snijd de taart in gelijke rechthoekjes. Versier de bovenkant met glazuur­stiften.
Bereidingstijd: ± 45 min.

Voorbereidingstip: de taart kan een dag van tevoren worden
gemaakt, dek hem dan voor de nacht goed af. ”

Ga voor meer recepten naar www.margriet.nl/recepten

Ook interessant