Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Colette’s recept: oranje boven salade

oranje-boven-salade-jpg.jpg

Culinair redacteur Colette: “Alweer bijna Koninginnedag, wat mij betreft een van de leukste dagen van het jaar. Eerst thuis op de bank kijken naar het bezoek van de Koninklijke familie aan een feestelijk versierde stad, met een oranje tompouce erbij natuurlijk.

Dan lekker naar de stad, snuffelen op de vrijmarkt. Ik kom altijd wel met iets thuis. Een frietje of een Turkse pizza gaat er onderweg altijd wel in, maar ik vind het leuk om ’s avonds thuis iets in het oranje te maken.

Oranje Boven dus! Dat lukt wel met deze salade toch? Van de kleur alleen al word je vrolijk. Ik wens iedereen veel plezier en met een beetje geluk eten we deze salade in de tuin!”

Benodigdheden voor oranje Boven salade (4 personen):
– 24 dunne bospeentjes, geschrapt
– 2 sinaasappels, partjes tussen de vliezen uit gesneden
– 2 oranje paprika’s, in lengterepen
– 250 g gerookte zalm, in lange dunne repen

voor de dressing
– 1 potje zalmeitjes
– 1 el citroensap
– 3 el halfvolle mayonaise
– 4 el magere yoghurt
– 1 el tomatenketchup
– versgemalen peper, zout

Het recept:
– Blancheer de peen 2 min. in ruim water met zout, spoel ze koud af en laat uitlekken.
– Houd voor de dressing 2 el zalmeitjes apart voor de garnering.
– Klop het citroensap, de mayonaise, de yoghurt en de ketchup door elkaar, maak op smaak met peper en zout en schep de zalmeitjes erdoor.
– Verdeel de peen, de sinaasappel, de paprika en de zalm over borden of schaaltjes en lepel de dressing eroverheen.
– Garneer met de achtergehouden zalmeitjes.
– Lekker met warm brood met gezouten boter.

Ook interessant