Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Colette’s recept: mini-garnalencocktail

receptgarnalen-jpg.jpg

Colette Beyne is culinair redacteur bij Margriet. Op Margriet.nl vindt u iedere week één van haar favoriete recepten. Deze week: mini-garnalencocktail.

receptgarnalen.jpg“De dagen beginnen steeds korter te worden, tot het eind van deze maand is het nog zomertijd en dat betekent opstaan met donker en als je naar huis gaat schemert het al een beetje..tijd dus om het binnen extra gezellig te maken. Met de kaarsen aan en wat mij betreft natuurlijk een lekker hapje. Deze garnalencocktail is hapje en voorgerechtje ineen, eet lekker weg op de bank en is een moderne versie van een vertrouwd Nederlands gerechtje.”

Ingrediënten voor mini-garnalencocktail (6-8 glaasjes):
150 g cocktailgarnalen
1 el olijfolie met rode peper
paar blaadjes radicchio, in dunne reepjes
150 g gepelde Hollandse garnalen
1 limoen, in partjes
voor de saus
3 el magere yoghurt
3 el citroenmayonaise
2 el fijngeknipte dille
cayennepeper, zout

Het recept:
Klop de ingrediënten voor de saus door elkaar en maak op smaak met peper en zout. Schep de cocktailgarnalen om met de olie en laat 15 min. intrekken. Maak in hoge glaasjes achtereenvolgens laagjes van Hollandse garnalen, slareepjes en cocktailgarnalen. Lepel er dressing over en steek een partje limoen aan de glazen.

Ook interessant