Eten

Colette’s recept: Mangosalade

mango11-jpg.jpg

Colette Beyne is culinair redacteur bij Margriet. Op Margriet.nl vindt u iedere week één van haar favoriete recepten. Deze week: mangosalade.

mango1“In mijn rubriek Echt lekker van deze week verwijs ik naar bijgaand recept. Het werd geschreven door Marijke Sterk, die in het verleden ook veel recepten voor Margriet schreef. Het was te lang om het op de pagina te zetten maar de salade is zo heerlijk licht, kleurig en fris dat ik er graag mee begin in 2011.

De mango wordt in Nederland nog niet zo veel gegeten, wat jammer is omdat hij door het hoge gehalte aan vitamine A en C erg gezond is. En je kunt er veel mee doen: hij doet het goed als ontbijt met yoghurt, in smoothies, als gezonde touch op broodjes, in salades en in toetjes. Was het voorheen nog wel eens lastig om een goed rijp exemplaar te vinden, met de Nature’s Pride ready-to-eat mango zit u altijd goed! Kijk voor meer informatie op www.naturespride.eu. Ook het schoonmaken hoeft met de speciale snijder geen probleem te zijn. Margriet mag er 50 weggeven! Kans maken? Reageer dan via de mail & win.”

Mangosalade met gemarineerde grote garnalen
20 grote rauwe garnalen (eventueel diepvries, ontdooid)
1 teentje knoflook
2 cm verse gemberwortel, geschild
sap van 1 limoen
2 el roerbakolie
vers gemalen peper, zout
1 Nature’s Pride eetrijpe mango
½ krop ijsbergsla, in ragdunne reepjes
½-1 rode peper, zaadjes verwijderd
2 bosuitjes
4 el ongezouten pinda’s
2 el grof gesneden korianderblad

Pel de garnalen maar laat de staartjes eraan zitten. Pers de knoflook boven een schaal uit en rasp de gember erboven. Voeg 1 el van het limoensap en 1 el van de olie aan de gember en de knoflook toe. Voeg peper naar smaak toe en roer alles goed om. Schep de garnalen erdoor en laat ze ± 15 min. marineren. Snijd de mango langs de pit doormidden en snijd de pit eruit. Schil de helften en ze snijd in dunne plakjes. Snijd het pepertje in dunne ringetjes. Snijd de bosuitjes in dunne schuine ringetjes. Hak de pinda’s grof. Klop voor de dressing de rest van het limoensap met de rest van de olie en peper en zout naar smaak door elkaar. Verdeel de sla, de mango, de rode peper en de bosui over 4 borden. Lepel de dressing erover. Bak de garnalen in een hete koekenpan met antiaanbaklaag totdat ze roze en net gaar zijn. Verdeel ze over de salade en garneer met de koriander en de pinda’s.

Variatietip
Vervang voor een milde salade de rode peper door kleine stukje rode paprika.

Ook interessant