Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Colette’s recept: loempia’s met garnalen

loempia-jpg.jpg

Colette Beyne is culinair redacteur bij Margriet. Op Margriet.nl vindt u iedere week één van haar favoriete recepten. Deze week: loempia’s met garnalen.

loempia.jpg“Vanaf jongs af aan ben ik al dol op loempia’s, wat in die tijd toch nog wel iets bijzonders was. Niet alleen aten of haalden we ze bij de Chinees, maar een vriendin van mijn ouders kon ze ook heel lekker maken. Ik hielp haar soms met het vouwen. Voordeel van zelf maken is natuurlijk dat je elke vulling kunt nemen die je zelf lekker vindt. Nu we in de periode tussen echte zomer en herfst zitten, heb ik er ineens zin in! Daarom deze week: loempia’s met garnalen en shiitake. Een glas witte wijn of een biertje is er lekker bij, maar probeer ook eens jasmijnthee”.

Ingrediënten voor 6 loempia’s met garnalen:
1 el arachide- of zonnebloemolie
1 el fijngehakte gember
1 teen knoflook, uit de pers
3 bosuitjes, in dunne reepjes
½ winterpeen, in zo dun mogelijke reepjes
8 shiitakes, in repen
250 g roze garnalen
50 g taugé
zout
6 loempiavellen, iets ontdooid
frituurolie

Het recept
Verhit de olie en roerbak hierin de gember, de knoflook, de bosui, de wortel en de shiitakes 1-2 min. Bak de garnalen 1 min. mee en schep de taugé erdoor. Laat 5 min. afkoelen. Leg een loempiavel op het werkblad en schep ± 2 el vulling onderaan het vel. Vouw de zijkanten erover en rol vervolgens het loempiaatje op. Herhaal dit tot alles op is. Verhit ruim olie in een frituurpan of wok tot 180˚C. Bak de loempia’s goudgeel en knapperig. Serveer ze direct en geef er zoete chili en zoete ketjap bij.

Ook interessant