Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Colette’s recept: Lichte cassoulet met linzen en kip

recept-c-week-5.png

Recept van de week 04-05 2014

“Tot nu toe hebben we wel een heel zachte winter..Echt veel trek in zware winterkost heb ik dan ook niet. De dagen zijn toch wel behoorlijk grijs en daarom koos ik voor deze lichte, kleurrijke variant van Cassoulet, met drie kleuren paprika en linzen. De klassieke Cassoulet is een regionale specialiteit uit de Zuid-Franse Midi-Pyrénées, bevat bonen en veel vlees en is lekker smeuïg door ganzen- of eendenvet. Heerlijk, maar behoorlijk machtig. Linzen zijn klein maar fijn. Ze zijn er in verschillende kleuren, sommige soorten houden hun vorm, andere koken stuk maar wat ze gemeen hebben is dat ze in tegenstelling tot andere peulvruchten niet voorgeweekt hoeven te worden. Ideaal dus!”

 

 

 

Lichte cassoulet met linzen & kip (4 personen)

– 1 dl olijfolie
– 4 kipdrumsticks
– 2 uien, gesnipperd
– 1 rode paprika, in reepjes
– 1 gele paprika, in reepjes
– 1 groene paprika, in reepjes
– 100 g spekreepjes
– 200 g gedroogde groene linzen
– 1 l kippenbouillon  paar takjes tijm versgemalen peper, zout

Verhit de olie en bak hierin de drumsticks rondom bruin. Neem ze uit de pan. Bak in dezelfde olie de uien, de paprika en de spekreepjes omscheppend 3 min. Voeg de drumsticks, de linzen, de bouillon en de tijm toe. Laat alles op een laag vuur ± 45 min. koken of totdat de  kip en de linzen gaar zijn. Lekker met een groene salade.

Bereidingstijd: ± 1 uur

 

Ook interessant