Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Colette’s recept: kokosrijst met garnalen

kokosrijst-jpg.jpg

kokosrijstgarnalenCulinair redacteur Colette Beyne: “Ik vond het deze week ondanks het aanhoudende koude weer, toch tijd voor een echt voorjaarsgerecht. Licht maar waar je toch een warm gevoel van krijgt. Het is dit Oosterse rijstgerecht met garnalen en paprika geworden, dat je warm kunt serveren, maar ook als salade.

Wil je van dit gerecht een salade maken, bereid de rijst dan als in het recept en laat hem afkoelen. Bak de garnalen in wat olie en warm de rest van de ingrediënten 2 min. mee. Schep dit alles door de rijst en garneer met lekker veel koriander.

Bij het warme gerecht smaakt een komkommersalade lekker. Schaaf hiervoor een grote komkommer in lange linten en schep ze om met een dressing van 3 el zonnebloemolie, 1 tl sesamolie, 1 el rijst- of witte wijnazijn en peper en zout naar smaak. Bestrooi met dry roasted pinda’s en koriander.”

Kokosrijst met garnalen
– 300 g basmatirijst
– 350 ml Fairtrade kokosmelk (blik)
– 3 limoenen stukje verse gemberwortel, geraspt
– 2 tl bruine basterdsuiker
– 2 el Thaise vissaus
– 300 ge gepelde, gekookte garnalen met staartje
– 1 rode paprika, in reepjes
– 1-2 rode pepertjes, in reepjes
– 3 lente-uitjes, in dunne ringetjes
– bosje koriander, fijn gesneden

Het recept:
– Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
– Giet af en roer de kokosmelk erdoor. Laat 15 min. staan.
– Pers twee van de limoenen uit en snijd de derde in parten.
– Roer de gember, de suiker en de vissaus door de rijst en schep de garnalen erdoor.
– Warm nog een keer goed oor. Verdeel de rijst over verwarmde borden en garneer met de paprika, de rode peper en de koriander.
– Leg er een part limoen bij.

Bereidingstijd: ± 20 min.

Lees ook

Leuke artikelen van Margriet.nl in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant