Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Colette’s recept: Kokosmakronen

kokosje.png

Je kent hem vast wel, de winnaar van Heel Holland Bakt. De beste thuisbakker van Nederland heet Rutger van den Broek, is in het dagelijks leven recoveryverpleegkundige en is thuis elk vrij moment met bakken bezig. En bakken kan hij! Het bakken zat er al vroeg in, want als zijn moeder iets aan het bakken was, zat Rutger op het aanrecht om niets te missen.

Rutger en ColetteAfgelopen donderdag was de lancering van zijn boek Rutger bakt. En ik was erbij! Rutger had thuis drie dagen de sterren van de hemel staan bakken voor alle gasten. Samen met zijn familie, vrienden, collega’s en andere persgenodigden genoot ik van al dat heerlijks. Het een nog lekkerder dan het ander. En terwijl ik geen zoetekauw ben en liever kook dan bak wilde ik meteen álles uit zijn boek gaan maken. Ik ben dus ook besmet met het ‘bakvirus’!

En dat kwam goed van pas, want ik was twee dagen daarna jarig. Zowel voor mijn verjaardag thuis als voor die op de redactie bakte ik onder meer deze super simpele maar super lekkere kokosmakronen. Ideaal voor als je heel weinig tijd hebt. Voor je terug bent van de winkel om ze te kopen, heb je ze thuis al uit de oven!

Officieel gaat er ook nog gekonfijte ananas door, maar die heb ik weggelaten. Daarentegen heb ik ouwel gebruikt als onderleggers”

Ingrediënten kokosmakronen (± 30 stuks)

15 stukjes ouwel (eetbaar papier) of 2 grote vellen

190 g suiker

190 g geraspte kokos

3 eieren

¼ tl zout

1 el custardpoeder

Bereiding kokosmakronen

Leg de ouwel op een bakplaat en verwarm de oven voor op 200°C (gewone elektrische stand) Vermeng alle ingrediënten en schep er kleine bergjes van op de ouwel. Bak de makronen in 13-16 min. goudbruin. Laat ze afkoelen en breek de ouwel rondom de makronen af.

 

Ook interessant