Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Dag 8 | Colette’s recept: Italiaanse kikkererwtensoep

kikkererwten.jpg

Er zijn weinig gerechten die zo compleet kunnen zijn als soep. Het voordeel van soep is dat je hem een dag van te voren of ’s morgens al kunt maken. Deze kikkererwtensoep is lekker geurig en door een deel van de erwten en de spinazie niet te pureren maar in de laatste vijf minuten in de soep mee te warmen, heeft hij lekker veel bite. De soep is vegetarisch, maar je kunt hem verrijken met stukjes kip of droge worst.

Wat heb je nodig?

(4 personen)

  • 1 blik gepelde tomaten (inh. 400 g)
  • 1 à 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 1 blik kikkererwten (inh. 400 g)
  • 400 ml kippen- of groentebouillon
  • 150 g (wilde) spinazie
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 4 el balsamicoazijn
  • versgemalen peper, zout
  • 100 g Pecorino aan een stukje

Zo maak je het!

– Breng de tomaten en de knoflook in een ruime pan aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken.
– Voeg twee derde van de kikkererwten en twee derde van de spinazie en alle bouillon toe en laat de soep 25 min. zachtjes koken.
– Pureer de soep grof met een staafmixer.
– Warm de rest van de kikkererwten en de spinazie mee en breng op smaak met peper en zout.
– Schep de soep in verwarmde borden en roer er een lepel olie en een lepel balsamicoazijn door.
– Schaaf er pecorino boven en serveer meteen.

Bereidingstijd: ± 40 min.

Ook interessant