Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Colette’s recept: Hollandse roerbak

hollandsroerbak-jpg.jpg

Colette Beyne is culinair redacteur bij Margriet. Op Margriet.nl vindt u iedere week één van haar favoriete recepten. Deze week: Hollandse roerbak.

hollandsroerbak.jpg“Het merendeel van de Nederlandse gezinnen kiest nog altijd het liefst voor een avondmaaltijd van groenten, vlees en aardappelen. De kinderen lusten het meestal graag, het is overzichtelijk en gezond. Roerbakken doen we ook graag en dat bracht mij op dit gerecht, waarin beide gecombineerd worden, namelijk roerbakken op z’n Hollands! Met peultjes, champignons, kip en aardappel. Heerlijk en net weer even wat anders. Nu er op dit moment zo’n groot aanbod van paddenstoelen is, zijn de champignons heel makkelijk te vervangen door gemengde paddenstoelen of waar u maar zin in krijgt op de markt of bij de groenteman!”

Ingrediënten voor Hollandse roerbak met kip met peultjes, champignons en rucola
750 g krieltjes met schil, schoongeboend
2 el grove mosterd
4 el milde olijfolie
400 g kipfiletblokjes
peper uit de molen, zout
1-2 tenen knoflook, in plakjes
2 rode uien, gesnipperd
250 g peultjes
250 g kastanjechampignons, in vieren
75 g rucola

Het recept
Halveer de krieltjes,  kook ze in 10-12 min. en giet ze af. Roer de mosterd erdoor. Verhit de helft van de olie en bak hierin de kip rondom bruin en gaar. Maak op smaak met peper en zout,  schep de kip uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Verhit de rest van de olie en bak hierin de knoflook en de ui glazig. Bak de peultjes 4 min. omscheppend mee, voeg de champignons toe en bak ze 2 min. mee. Warm de kip en de aardappel mee. Schep de rucola er vlak voor het serveren door. Serveer in verwarmde kommen.

Ook interessant