Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Colette’s recept: gevulde paprika

paprika-jpg.jpg

Colette Beyne is culinair redacteur bij Margriet. Op Margriet.nl vindt u iedere week één van haar favoriete recepten. Deze week:  gevulde paprika.

gevulde paprika“De Oranje-gekte is behoorlijk toegeslagen in de winkels! Van oranje tapenade tot oranjevla en van chips tot Oranje Boven donuts..het is maar te hopen dat Nederland ver komt! Sommige voedingsmiddelen zijn van zichzelf soms oranje, zoals paprika. Niet alleen lekker maar ook nog gezond: arm aan calorieën, maar rijk aan magnesium, vitamine B1, B2, B6 en vooral aan vitamine C. Wist u dat een grote paprika drie keer zoveel vitamine C bevat als een sinaasappel? Ik gebruik voor dit recept kleine snackpaprikaatjes, en dan wordt het een hapje. Maar u kunt er ook een avondmaaltijd van maken, dan zou ik per persoon een grote paprika nemen, deze halveren en vullen. Lekker met notenrijst en een komkommersalade.”

Het recept
Verwarm voor gevulde paprikaatjes de oven voor op 190°. Roer 2 el olijfolie om met 1 teen knoflook uit de pers. Snijd de kapjes van 12 snackpaprikaatjes en verwijder de zaadlijsten. Vermeng 400 g half-om-halfgehakt met 1 fijngesneden rood pepertje, 1 teen knoflook in plakjes, de blaadjes van een paar takjes majoraan (of 1 tl gedroogde), 2 el fijngesneden groene olijven zonder pit en peper en zout naar smaak. Vul de paprikaatjes met het mengsel, bestrooi met geraspte harde schapenkaas zoals Pecorino en druppel de knoflookolie erover. Zet de kapjes erop en laat in de oven in 20 min. gaar worden. Leg de paprikaatjes op een schaal en garneer met extra oregano.

Ook interessant