Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Colette’s recept: gevulde kwarteleitjes

kwarteleitjes-jpg.jpg

Colette Beyne is culinair redacteur bij Margriet. Op Margriet.nl vindt u iedere week één van haar favoriete recepten. Deze week: gevulde kwarteleitjes.

gevulde kwarteleitjes“Ook nogal wat gekookte eieren over van Pasen? Het lukt mij in elk geval ieder jaar weer om de benodigde hoeveelheid te ruim in te schatten! Eten weggooien zit niet in mijn systeem (tenzij iets echt niet meer goed is) dus mijn gezin kan erop rekenen dat er de week erop wat vaker eieren op het menu staan. U moet ze wel in de koelkast bewaren. Ideeën zijn bijvoorbeeld een eiersalade, gado gado, eieren in tomatensaus of gevulde eieren. Serveer ze bijvoorbeeld bij een uitgebreide tea! Op de foto ziet u gevulde kwarteleitjes, maar u kunt natuurlijk ook uitgaan van kippeneieren.”

Het recept
Snijd voor Gevulde kwarteleitjes met citroen-kruidenmayonaise een paar takjes dille, kervel en bieslook fijn en roer de kruiden door 4 el citroenmayonaise. Schep de mayonaise in een spuitzakje met glad mondstuk. Pel 8 gekookte kwarteleitjes (of 4 kippeneieren), halveer ze overlangs en spuit op elke helft een toef mayonaise. Garneer met bieslook, maal er royaal zwarte peper boven en bestrooi met fijn zeezout. Serveer de gevulde eitjes op lepels.

Ook interessant