Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Colette’s recept: gele rijstsalade

gelerijst-jpg.jpg

Colette Beyne is culinair redacteur bij Margriet. Op Margriet.nl vindt u iedere week één van haar favoriete recepten. Deze week: gele rijstsalade.

gelerijst.jpg“In al die jaren heb ik heel wat mensen blij gemaakt met eten. Daarvan geniet ik zelf ook enorm. Of het nu voor een doordeweekse maaltijd of voor een feest is, mijn ervaring is dat kleur daarbij een belangrijke rol speelt. Het oog wil wat, maar kleuren hebben ook een betekenis. Zo wordt de kleur van groente bepaald door de voedingsstoffen die erin zitten. Afwisseling is dus heel belangrijk. Verschillende kleuren in een gerecht combineren kan natuurlijk, maar zelf vind ik het ook mooi om te kiezen voor één kleur, zoals in deze gele rijstsalade. Door de vitamine B6, de caroteen en de luteïne wordt het natuurlijke afweersysteem versterkt. En dat is met dat wisselvallige weer mooi meegenomen!”

Ingrediënten voor gele rijstsalade:
250 g gele rijst
1 gele courgette, in blokjes
150 g crispy maïskorrels (blikje), uitgelekt
2 gele paprika’s, in blokjes
1 lichtgroen pepertje, zaad verwijderd, fijngehakt
1 hand gele rozijnen
50 g pijnboompitten, droog geroosterd
voor de dressing
sap en rasp van 2 citroenen
2 el honing
150 ml olijfolie
snuf paprikapoeder
vers gemalen peper, zout

Het recept
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen tot lauwwarm. Klop de ingrediënten voor de dressing, op 1 el rasp na, door elkaar. Meng alle groenten met de rijst en schep de dressing erdoor. Ganeer met de achtergehouden citroenrasp. Lekker met gegrilde kip.

Tip:
Door de salade een dag van te voren te maken wint u niet alleen tijd, maar de smaken kunnen ook extra goed intrekken

Ook interessant