Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Colette’s recept: garnalen-noedelsoep

naamloos-7.png

Recept van de week

“Carnaval valt laat dit jaar, altijd gunstig in verband met het weer. En nu zeker, zo zonder winter. Omdat ik altijd in Maastricht Carnaval vier waar bijna alles zich op straat afspeelt, extra fijn. Helaas ga ik door omstandigheden dit jaar niet, maar een soeprecept mag niet ontbreken deze week.

Hij is een beetje voorjaarsachtig en is kruidig en pittig, net wat je nodig hebt na de optocht! Maar hij ook gewoon lekker voor de zaterdagavond natuurlijk.

Door de vissaus, het limoensap en de steranijs weg te laten en te vervangen door een zakje misosoep of een 1 el misopasta maak je er een Japanse soep van.”

Garnalen-noedelsoep (4 personen)

350 g brede rijstnoedels* 2 el arachide- of rijstolie 250 g oesterzwammen, in reepjes 2 l groentebouillon 2 el Thaise vissaus sap van 1-2 limoenen 1 rood pepertje, zaadlijsten verwijderd, ragfijn gesneden 4 steranijs 250 g cocktailgarnalen suiker versgemalen peper muntblad korianderblad

Kook de noedels beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitlekken. Verhit de olie en bak hierin de oesterzwammen 2 min. Verdeel ze over 4 kommen. Warm de bouillon goed door en voeg de vissaus, de helft van het limoensap, de helft van de rode peper en de steranijs toe. Breng aan de kook, roer de noedels en de garnalen erdoor en laat 3 min. zachtjes koken. Maak op smaak met suiker, peper en eventueel nog wat limoensap. Giet de soep in de kommen en garneer met munt- en korianderblad naar smaak en de rest van de rode peper.

*rijstnoedels zijn er in soorten en maten: van heel dun en rond tot breed en plat. Ze worden gemaakt van een deeg van rijstebloem en worden dan gedroogd. Gedroogd zijn de noedels grauwwit tot transparant van kleur, maar alle variaties worden na het koken wit. Te koop bij de toko.

Bereidingstijd: ± 20 min.

Ook interessant