Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Colette’s recept: Fruitsalade met sinaasappelbloesem

uitgelichte-halva.png

“Al in de stemming voor de kerstdagen? Krijg je gasten, ben je uitgenodigd en moet je een gang maken of ga je er lekker tussenuit? Hoe dan ook, het is altijd weer even de vraag: wat ga ik maken? Zelf ben ik op eerste kerstdag verantwoordelijk voor het dessert.

Ik koos voor een feestelijk, maar niet al te zwaar dessert. Dan kan iedereen dat nog op. Een fruitsalade met spannende smaken als sinaasappelbloesemwater en kaneel is dan een heel goed idee. De halva, een zoet, Arabisch ingrediënt dat wordt bereid met onder andere sesamzaad, suiker, honing en plantaardige olie, maakt het net even anders. Het is te koop bij Turks-Marokkaanse winkels, net als het sinaasappelbloesemwater.

De salade kun je van te voren maken, zodat het alleen nog op afwerken aankomt. Een rustgevend idee.

Ik wens iedereen hel fijne kerstdagen toe met iedereen die haar of hem lief is!”

Fruitsalade met sinaasappelbloesem & kaneel (4 personen)

Ingrediënten
2 sinaasappels, dik geschild, in kwart plakken
– ½ galiameloen, in blokjes
– 2 el honing geraspte schil en sap van 1 biologische citroen
– 1 tl kaneel
– paar druppels sinaasappelbloesemwater
– 100 g pistache-halva, in 4 plakken
– 2 el gehakte pistachenoten
– 8 eetbare viooltjes, te bestellen bij de groenteman

Bereiding
Voorbereiden:
– Schep de sinaasappel en de meloen door elkaar.
– Roer de honing los met de citroenrasp en de kaneel en breng op smaak met citroensap en sinaasappelbloesemwater.
– Schep de vruchten om met de dressing en bewaar in een goed afgesloten doos in de koelkast.
Bereiden:
– Haal de salade 1 uur van te voren uit de koelkast en schep de salade in schaaltjes.
– Leg de halva erop.
– Garneer met de pistachenoten en de viooltjes.

Bereidingstijd: ± 15 min.

 

Ook interessant