Eten

Colette’s recept: frisse kokossoep

kokossoep-jpg.jpg

Colette Beyne is culinair redacteur bij Margriet. Deze week: frisse kokossoep.
“Ik was altijd al dol op kokos, maar sinds ik in Indonesië en Brazilië ben geweest en daar superverse kokos in allerlei vormen heb geproefd, lijkt het wel eens op een verslaving. In deze landen gaat het niet altijd om lekker, toen ik ziek was en niets kon eten kreeg ik meteen een verse kokosnoot met een rietje om de klappermelk te kunnen drinken. Zowel in zoete als in hartige gerechten is kokos te gebruiken. Kokosmelk is niet, zoals wel eens wordt gedacht, de inhoud van de kokosnoot. Het wordt verkregen door vers gerapte kokosvruchtvlees te weken in warme water. De kokos wordt een aantal keren uitgeknepen en daarna wordt de melk gezeefd tot hij een volle smaak heeft. Hij wordt gebruikt om vooral Oosterse gerechten, zoals soep, rijst of desserts, een romige smaak te geven en een beetje te binden. Deze week koos ik daarom voor deze Frisse kokossoep”

Het recept
Verwarm voor een hoeveelheid voor 4 personen 1 l kippenbouillon met 1 stengel sereh (leg er een knoop in) en kook hierin 200 g kipfilet in reepjes en 175 g mie in 10 min. gaar. Voeg dan 2 dl kokosmelk (blik) en 1 rood en 1 groen pepertje in ringetjes toe en laat nog 5 min. zachtjes koken. Verwijder de sereh, warm 50 g taugé in de soep mee en maak op smaak met peper en zout. Bestrooi de soep vlak voor het serveren royaal met fijngesneden koriander.

cover-45In Margriet 45  vind je veel meer lekkere Indonesische recepten. De favoriete recepten van onze premier.

 

Ook interessant