Eten

Colette’s recept: Crispy kip

crispy-kip-jpg.jpg

Culinair redacteur Colette Beyne: “De uitdrukking Maart roert zijn staart is er niet voor niks, blijkt maar weer. Ik hoopte dat we een beetje van die koude wind en dat ruiten krabben af waren, maar nee hoor. Maar iedereen is er wel klaar mee, dat is duidelijk.

Ook qua eten is het af en toe lastig. Want je wilt eigenlijk frisheid op tafel, maar ik neig toch naar comfortfood. En dat betekent langer dan ik wil, toch net iets zwaarder eten af en toe.

Dit ovengerecht met crispy kip, aardappel en tomaat is een beetje een compromis. Wel comfort, maar niet zwaar. En je kunt er ook mee variëren. Gebruik bijvoorbeeld in plaats van gewone aardappel, zoete aardappel en bestrooi de blokjes met cajunkruiden, maar laat de rozemarijn weg. De oventijd is dan 5 minuten korter.

Of vervang de tomaten door wilde spinazie en warm de laatste 5 min. een uitgelekte pot witte bonen mee. Roer er wat kookroom door en breng op smaak met peper, zout en citroensap en bestrooi met platte peterselie. En nu maar duimen voor echt voorjaar!”

Crispy kip met aardappel uit de oven (4 personen)
• 4 kipfilets met vel
• versgemalen peper, zout
• 1 tl Italiaanse keukenkruiden
• 4 el milde olijfolie
• 500 g voorgekookte aardappelblokjes
• 500 g kerstomaten
• 1 takje rozemarijn
• 2 tenen knoflook, in plakjes

Het recept:
• Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven).
• Wrijf de kipfilets onder de huid in met peper, zout en Italiaanse keukenkruiden.
• Verhit 2 el van de olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de kipfilets hierin rondom bruin.
• Schenk er wat water bij en laat in 15 min. gaar worden. Houd ze warm.
• Schep intussen de aardappelblokjes om met de kerstomaten, plukjes rozemarijn, de knoflook en de rest van de olie en laat in 20 min. gaar worden en licht kleuren in de oven.
• Breng op smaak met peper en zout.
• Leg de kipfilets op de groenten en serveer meteen.
• Lekker met een groene salade.

Ook interessant