Eten

Colette’s recept: bloemkool met Oosterse dip

oosters-jpg.jpg

Colette Beyne is culinair redacteur bij Margriet. Op Margriet.nl vindt u iedere week één van haar favoriete recepten. Deze week: gestoomde bloemkoolroosjes met Oosterse dip.

oosters.jpg“Bloemkool staat al jaren nummer één van de Nederlandse groenten top 10. Werd hij vroeger als bolletje gekookt en geserveerd met een (kaas)saus, nu roerbakken we steeds vaker roosjes, maken we er een lekker soepje van of eten we roosjes rauw als borrelhapje met een dipsaus. In bloemkool, vooral in rauwe, zit heel veel vitamine C en verder B-vitamines en calcium. Hij levert maar 100 kcal per 100 g en werkt vochtafdrijvend. En voor wie er op wil letten: bloemkool is qua teelt ook een hele “schone” groente. Deze week daarom een net-even-anders recept met deze topper!”

Ingrediënten voor gestoomde bloemkoolroosjes met Oosterse dip
250 g bloemkoolroosjes
voor de dip
4 el Japanse sojasaus
1-2 tl vers limoensap
2 el arachide- of zonnebloemolie
1 rood pepertje, fijngehakt
2 el fijngesneden koriander
1 el sesamzaad, geroosterd

Het recept
Stoom de bloemkoolroosjes in 5 min. beetgaar en laat ze afkoelen. Klop de ingrediënten voor de dip door elkaar. Schep per persoon wat bloemkoolroosjes op een bord en zet er een klein kommetje met de dip op.

Ook interessant