Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Colette’s recept: Ananassiroop

anananananananas.jpg

Culinair redacteur Colette Beyne: “Met de temperaturen van de afgelopen week is het ontzettend belangrijk om extra veel te drinken. Zelf drink ik het liefst gewoon water, maar ik ken genoeg mensen die dat halverwege de dag zat zijn.

Een scheutje siroop in het water is dan een goed idee, want het levert smaak, maar bijna geen calorieën. Wist je dat je heel makkelijk zelf vruchtensiroop van vers fruit kunt maken? Je moet wel een sapcentrifuge hebben (of lenen)

Deze maak je van een verse ananas en rietsuiker, dat is alles.

Wanneer je de fles siroop in de koelkast bewaart, blijft hij zeker twee weken goed. Als hij dat haalt tenminste!

Je kunt de siroop aanlengen met (licht) bruisend mineraalwater, maar ook door een glas karnemelk is hij heerlijk. Binnenkort een tuinfeest? Maak dan een grote hoeveel aangelengde limonade, schenk deze in een containertje met kraantje (o.m. te koop bij de Hema) en bewaar hem koel tot gebruik.

Of maak er een zomerse cocktail mee: schenk hiervoor een scheut wodka in hoge glazen en vul het tot een derde met crushed ijs. Vul aan met aangelengde ananaslimonade.

Ga je naar het strand, neem dan voor ieder een eigen flesje limonade mee. Kleine plastic appelsapflesjes bijvoorbeeld of kleine beugelflesjes zijn hiervoor goed te gebruiken.”

Ananassiroop

– 1 rijpe ananas

– 250 g rietsuiker

Snijd de kroon van de ananas en schil hem zo dik, dat er alleen geel vruchtvlees overblijft. Verwijder de harde kern. Pers in een sapcentrifuge het sap uit de ananas. Verhit het spa in een pan met dikke bodem op laag vuur en laat de suiker hierin al roerend helemaal oplossen. Laat de siroop afkoelen.

Kook een fles uit in sodawater en spoel deze met kokend water na of reinig hem in de vaatwasser. Schenk de siroop in de fles.

Ook interessant