Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Colette’s recept: Amerikaanse hamburger met kaas

hamburger-jpg.jpg

Colette Beyne is culinair redacteur bij Margriet. Op Margriet.nl vindt u iedere week één van haar favoriete recepten. Deze week: Amerikaanse hamburger met kaas.

hamburger.jpg“De voetbalcompetitie is weer begonnen en net als veel ouders sta ik iedere zondag langs de lijn om mijn zoon en zijn team aan te moedigen. Na afloop zijn de heren naast uitgedroogd, ook uitgehongerd en dan gaat een broodje er wel in, liefst met een hamburger erop. Helaas word ik meestal niet zo blij van de aangeboden broodjes..en daarom maak ik ze vaak zelf. Zoals deze Amerikaanse hamburger met kaas bijvoorbeeld”.

Ingrediënten Amerikaanse hamburger met kaas:
480 g rundertartaar
1 el grove mosterd
1 klein uitje, gesnipperd
vers gemalen peper, zout
4 witte sesambroodjes, gehalveerd
1 vleestomaat, in plakken
4 plakken cheddarkaas
4-8 blaadjes sla, gewassen en gedroogd
4 el tomatenketchup

Het recept
Meng de tartaar met de mosterd, de ui en peper en zout naar smaak, verdeel in vieren en vorm tot mooie burgers. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en rooster eerst de binnenkant van de bolletjes in 1 min. knapperig. Leg de broodjes apart en bak de burgers 2-3 min. per kant. Keer ze, leg er achtereenvolgens een plak tomaat en een plak kaas op. Laat de burgers met het deksel op de pan in nog 2 min. tot ze gaar zijn en de kaas gesmolten is. Beleg de onderhelft van de broodjes met sla en leg de burgers erop. Schep of spuit er ketchup op en leg de bovenhelften van de broodjes erop.

Ook interessant