Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Colette’s recept: afscheid-van-de-zomer-taart

afscheid-van-de-zomer-appeltaart-jpg.jpg

Culinair redacteur Colette Beyne: “De herfst is een echt appeltaartenseizoen vind ik. De nieuwe appeloogst vraagt er gewoon om. Misschien weet u nog, dat er twee jaar geleden een appeltaartenwedstrijd in Margriet stond. Naast het recept was ook het verhaal achter de appeltaart belangrijk. Na veel kiezen, voorbakken en proeven kwamen er tien winnaars uit de bus. Alle recepten kwamen in Margriet en het leek me leuk om er deze week een als internetrecept te kiezen!

Mijn keuze viel op de Afscheid-van-de-zomer-taart van Karen Postma uit Veenendaal. Karen en haar gezin eten in de zomer graag kwarktaart en in de winter appeltaart. Maar als de zomer voorbij is, willen zij nog niet denken aan het winterseizoen. En dat is bij mij eigenlijk net zo. Best leuk, die herfst, maar de winter mag echt nog even wegblijven.

Deze taart combineert het beste van beide: appeltaart met vanillekwark, die door het bakken in de oven aan cheesecake doet denken. Goudrenetten of Elstar appels zijn heel geschikt voor deze taart”

Benodigheden voor afscheid-van-de-zomer-taart:
• ½ pak mix voor appeltaart (Koopmans)
• 85 g boter of margarine
• ½ geklutst ei
• 3 el custardpoeder
• 4 zachtzure appels, bijv. Goudrenet of Elstar, in niet te kleine stukjes
• 50 g suiker
• 75 g rozijnen
• 3 tl kaneelpoeder
• 300 g vanillekwark
• 100 g ricotta
• 2 eieren
• 2 volle el bloem
• 100 g suiker

Het recept:
• Verwarm de oven voor op 190°C.
• Vet een springvorm van 24 cm Ø in.
• Maak deeg volgens de aanwijzingen op het pak.
• Bedek de bodem en een opstaand randje langs de wand van de springvorm met deeg.
• Strooi het custardpoeder over de bodem.
• Meng de appels met de suiker, de rozijnen en de kaneel en schep het mengsel in de vorm.
• Klop de kwark met de ricotta, de eieren, de bloem en de suiker gedurende 3 min. op met een mixer.
• Schenk het kwarkmengsel in de vorm en bak de taart 45-50 min. in het midden van de oven gaar en goudbruin.

Bereidingstijd: ± 60-75 min. (incl. bakken)

 

Ook interessant