Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Zoetekauwen opgelet: colacake is de laatste baktrend

colacake-cola-cake-margriet.jpg

We zijn massaal bananenbrood aan het bakken. Komt dat inmiddels je neus uit? Dan wil je misschien meedoen aan de laatste baktrend: colacake.

En dat schijnt lekkerder te smaken dan je wellicht denkt.

Cake met cola

Colacake is precies wat je ervan denkt: cake met cola erin. Maar de smaak ervan, zou je kunnen verrassen. Volgens lifestylewebsite Tyla.com is colacake een Zuid-Amerikaanse lekkernij en makkelijk te maken. Je maakt gewoon cakebeslag zoals je gewend bent, maar voegt er ook wat cola aan toe.

Cola en chocolade

Op Instagram wordt de colacake vooral gepresenteerd als chocoladecake. Dan krijg je volgens foodies namelijk het lekkerste resultaat: in combinatie met chocolade. Door cola toe te voegen aan het cakebeslag, krijg je een heerlijk smeuige, sticky cake. Maak het af met een heerlijk glazuur. Voor de echte zoetekauwen, dus.

Recept colacake

Zelf een colacake bakken? We vonden dit recept én dit recept voor je.

Heb jij het Margriet-kookboek al? Met ruim duizend recepten uit onder meer de Hollandse, Italiaanse en Thaise keuken.

Bron | Tyla.com
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Voice Algemeen

Heb je geen tijd om vanuit je luie stoel je favoriete tijdschrift te lezen, maar wil je wél op de hoogte blijven van het beste van Margriet? Dan hebben wij iets leuks voor je: je kunt vanaf nu praten met Margriet via je Google Home óf Google Assistent op je telefoon of tablet. Zo heb je heel makkelijk toegang tot allerlei extra leuks. Benieuwd? Klik hier om direct met Margriet te praten. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant