Eten

Dat wordt smullen: citroen-ricottastrudel met hazelnoten

citroen-ricottastrudel.jpg

Citroen-ricottastrudel met hazelnoten: lekker fris en snel klaar! Met een heerlijke vulling van ricotta en een krokante garnering van hazelnoten

Loopt het water je al in de mond? Je maakt deze heerlijke Citroen-ricottastrudel al in slechts 40 minuten!

Dit heb je nodig(8 personen):

  • 500 g ricotta
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 2 grote (biologische) citroenen
  • 100 g blanke hazelnoten, grof gehakt + extra om te garneren
  • 1 ei
  • 1 rol koelvers bladerdeeg op bakpapier (270 g)
  • 1 el suiker
  • poedersuiker

Bereidingswijze citroen-ricottastrudel met hazelnoten:

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
  2. Doe de ricotta met de suiker en kaneel in een kom.
  3. Boen de citroenen schoon en rasp de gele schil boven de ricotta.
  4. Schep de hazelnoten erdoor.
  5. Splits het ei. Voeg de eierdooier toe aan de ricotta en meng goed.
  6. Rol het deeg met het bakpapier uit.
  7. Schep het ricottamengsel op de lange kant van het deeg; laat aan de zijkanten een brede reep vrij.
  8. Rol het deeg rond de ricotta voorzichtig op. Klap de zijkanten naar binnen zodat de strudel dicht is en leg hem op de naad op het bakpapier.
  9. Leg de strudel met het bakpapier op de bakplaat.
  10. Bestrijk hem dun met het eiwit en bestrooi met de suiker. Bak de strudel in de oven in 30-35 min. goudbruin en gaar.
  11. Laat de strudel op een rooster helemaal afkoelen, bestrooi met de noten en zeef er dik poedersuiker boven.
  12. Snijd in brede repen.

Bereidingsduur citroen-ricottastrudel met hazelnoten: 15 minuten + 35 minuten oventijd + afkoelen.

Ziet er goed uit!

citroen-ricottastrudel

Recept | Janneke Phillippi

Fotografie | Maaike van Haaster

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2019-52. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant