Recept: chocoladetaartjes voor Pasen (en ze zijn nog slank ook)
Redactie Margriet | 15 april 2019
Men neme: een kwartiertje de tijd en de ingrediënten die hieronder staan. Mix het met een beetje liefde en tadaa… lekkere chocoladetaartjes om van te smullen tijdens Pasen.
Dit heb je nodig:
2 theelepels cacaopoeder, gezoet
1 eetlepel ahornsiroop (bij voorkeur golden syrup)
150 g pure chocolade, in stukken gebroken
40 g margarine (plantaardig)
5 g havervlokken, fijngehakt
24 paaseitjes, melkchocolade
Zo maak je het:
Plaats 12 papieren cupecakevormpjes in een muffinvorm met 12 holtes.
Doe de cacaopoeder, siroop, chocolade en margarine in een steelpannetje. Verwarm dit langzaam en al roerend tot het gesmolten is.
Voeg de havervlokken aan de chocoladesaus toe en roer ze er goed doorheen. Verdeel het mengsel over de 12 vormpjes en maak er een nestje van door een kuiltje in het midden te drukken. Laat ze afkoelen.
Decoreer elk nestje met 2 mini-chocolade paaseitjes.