Dit heerlijke recept voor chocolademousse met kersen is van Jamie Oliver. In zijn nieuwste boek 5 ingrediënten vind je de lekkerste recepten, die ook nog eens snel en gemakkelijk te maken zijn!
Dit heb je nodig
(voor zes personen)
200 g pure chocola (70%)
1 blikje (400 g) pitloze kersen in siroop
200 ml double cream of slagroom
4 grote eieren
2 el lichte basterdsuiker
Zo maak je het
Smelt de chocolade in een hittebestendige kom op een pan met zachtjes pruttelend water en laat hem 10 minuten afkoelen. Giet de kersen intussen met siroop en al in een koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur, laat de siroop een beetje inkoken en neem de pan van het vuur.
Klop de room tot zachte pieken. Splits de eieren, doe de dooiers met de suiker bij de room en klop ze door elkaar. Doe een snufje zout bij de eiwitten en klop ze met een schone garde superstijf. Spatel de afgekoelde chocolade door de room en spatel het mengsel vervolgens door het geklopte eiwit.
Verdeel de mousse in laagjes over zes glazen of kommetjes, met de kersen en siroop er een beetje willekeurig tussen. Garneer de porties met een paar mooie kersen.