Eten

Zo maak je deze overheerlijke chocolademousse met kersen à la Jamie Oliver

jamie-oliver-bijgesneden.jpg

Dit heerlijke recept voor chocolademousse met kersen is van Jamie Oliver. In zijn nieuwste boek 5 ingrediënten vind je de lekkerste recepten, die ook nog eens snel en gemakkelijk te maken zijn! 

Dit heb je nodig

(voor zes personen)

  • 200 g pure chocola (70%)
  • 1 blikje (400 g) pitloze kersen in siroop
  • 200 ml double cream of slagroom
  • 4 grote eieren
  • 2 el lichte basterdsuiker

Zo maak je het

Smelt de chocolade in een hittebestendige kom op een pan met zachtjes pruttelend water en laat hem 10 minuten afkoelen. Giet de kersen intussen met siroop en al in een koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur, laat de siroop een beetje inkoken en neem de pan van het vuur.

Klop de room tot zachte pieken. Splits de eieren, doe de dooiers met de suiker bij de room en klop ze door elkaar. Doe een snufje zout bij de eiwitten en klop ze met een schone garde superstijf. Spatel de afgekoelde chocolade door de room en spatel het mengsel vervolgens door het geklopte eiwit.

Verdeel de mousse in laagjes over zes glazen of kommetjes, met de kersen en siroop er een beetje willekeurig tussen. Garneer de porties met een paar mooie kersen.

Bereidingstijd: 30 minuten.

Et voila!

Foto recept | © Jamie Oliver Enterprises Limited, 2017
Foto Jamie | © Paul Stuart, 2017

Over het boek:

Dit recept komt uit het boek 5 ingredienten, snel en simpel koken van Jamie Oliver (Kosmos Uitgevers). Het boek kost € 29,99 en kun je hier bestellen.

Lees ook:

Bekijk ook:

Dit is een handige manier om knoflook te pellen.

Meer artikelen van Margriet lezen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief 

Ook interessant