Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Zoetekauwen opgelet: chocolademelkplanken zijn de nieuwste foodtrend

zoetekauwen-opgelet-chocolademelkplanken-zijn-de-nieuwste-foodtrend.jpg

Kaas- en charcuterieplankjes zijn natuurlijk hartstikke lekker, maar soms is het ook gewoon fijn om je zoete trek te stillen. En de laatste foodtrend speelt daar perfect op in: mensen blijken in deze koude wintermaanden namelijk massaal aan de chocolademelkplanken te gaan.

En geloof ons: dat ziet er net zo lekker uit als het klinkt…

Wat zijn chocolademelkplanken?

Nu we noodgedwongen veel tijd thuis moeten doorbrengen, worden we steeds creatiever met eten. Zo zagen we al pannenkoekenplankjes voorbij komen, maar ook zogeheten ‘charcuterie-chalets’. En nu is daar dus nog een foodtrend bij gekomen, namelijk de chocoladeplank. In plaats van dat we ons plankje volgooien met hartige dingen zoals kaas, olijven, druiven en vlees, gaan veel mensen nu juist voor een chocolademelkplank die vol staat met allerlei lekkere toppings voor in je warme chocolademelk. Denk bijvoorbeeld aan koekjes, marshmallows, chocolaatjes en snoepjes.

Lees ook:
Theeleuten opgelet: na chocolate bombs heb je nu ook tea bombs

Prachtige plaatjes

En het fijne is: de chocoladeplanken zijn niet alleen heel lekker, ze zien er ook nog eens prachtig uit. Op Instagram zien wij namelijk de ene na de andere mooie plank voorbij komen. Mocht je dus zin hebben om vanavond eens een keertje uit te pakken met wat lekkers, dan is zo’n chocolademelkplankje een echte aanrader. Niet zozeer voor de lijn, maar ach. Hieronder wat mooie plaatjes ter inspiratie:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | Instagram
Beeld | Getty

M05

Margriet 05 ligt nu in de winkel! Met daarin deze week: de leukste hobby’s voor binnen, 7x zelfmaken (van vest tot tas), een interview met minister Carola Schouten, rondkomen met minder en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant