Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Chocolade snuiven: een gezond dessert

chocolade-snuiven-een-gezond-dessert.jpg

Heb je zin in een lijntje?

Chocolade werkt verslavend, maar heeft ook effect op de heupomvang. We kunnen er ons niet te pas en te onpas aan te buiten gaan. Maar er is een nieuwe verslavingsvorm op de markt, één waar je niet ongezond van wordt en ook niet dik. De Belgische chocolatier Dominique Persoone heeft dit bedacht en volgens hem is het absoluut niet schadelijk. De deskundigen blijken het met hem eens. Er is dus geen chocoladebruin vuiltje meer aan de lucht!

Sjieke snuif
Het apparaatje bestaat uit een chique minikatapult waarmee je de mix van cacaopoeder en munt opsnuift. De munt is een goede toevoeging en maakt de weg naar jouw hersens open. Het effect duurt ongeveer tien minuten en geeft weldadig gevoel in je hoofd. Een sjieke snuif dus!

Rolling Stones
De chocosnuifmachine werd door Persoone gemaakt voor het diner van de zestigste verjaardag van Ron Wood en Charlie Watts van de Rolling Stones. Persoone is een tijdje bezig geweest om de juiste snuifmix te ontwikkelen: “Als je alleen cacao snuift, blokkeert het in je neus en wordt het een klodder. Ik heb cacao met chilipeper geprobeerd, maar dat deed veel pijn. Met munt, gember en cacao lukte het wel, die maakten de wegen naar de hersenen open.”

Chocolade sigaret
De chocosnuif is een aparte ervaring en voor sommige mensen misschien even wennen. Maar het is een absolute binnenkomer op een ingedut verjaardagsfeestje of als oppeppend dessert na een romantisch diner. Het is de volwassen variant op de chocoladesigaret die Sinterklaas jaren heeft uitgedeeld! Ook eens proberen? De chocosnuif is verkrijgbaar bij Honneponnen.nl.

Heb jij al eens chocolade gesnoven?

Ook interessant