Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Zeezout, maak plaats: dit ingrediënt maakt chocolade nog lekkerder

chocolade-met-peper.jpg

Een tijd lang was de combinatie karamel-zeezout met chocolade dé smaaksensatie. Maar die heeft er een concurrent bij. Mensen zweren nu namelijk bij een ander ingrediënt, waardoor chocolade nog lekkerder zou worden, namelijk: peper.

En dit is waarom die combinatie van peper en chocolade zo populair is. 

Chocolade met peper

Chocolade is vaak vooral heel zoet, daarom is peper dé uitkomst voor een vleugje extra pit. Maar dat niet alleen, deze combinatie maakt de smaak van chocolade namelijk ook een stuk rijker. Zowel in je favoriete chocoladereep, als bij baksels, zoals taarten, koekjes en zelfs desserts. Haal voortaan naast suiker ook de peper tijdens het bakken maar uit de kast als je je gasten echt wilt verwennen. Ook als je niet erg fan bent van pittig eten, zorgt de zachte structuur en de zoete smaak van chocolade ervoor dat je mond niet in de fik komt te staan. In plaats daarvan geeft het een soort lichte tingeling op je tong. Klinkt goed, toch?

Eeuwenoud recept 

Overigens is deze combinatie van chocolade en peper niet echt nieuw. Al rond 1300 maakten de Azteken in Zuid-Amerika een drankje van cacaobonen, chilipepers, vanille en piment genaamd ‘xocolatl’. Bij Spanjaarden was dit drankje een hit en die brachten het mee naar Europa. Eigenlijk was dit de voorloper van onze huidige chocolademelk. Ook zie je deze smaakcombinatie steeds vaker in de supermarktschappen. Mocht je de volgende keer voor de chocoladerepen staan in de supermarkt, heb je meteen een mooi excuus om er eentje te kopen, want die combinatie met chocolade en peper is echt het proberen waard. 

Lees ook: Heb je constant trek in chocolade? Dít is wat het betekent

Chocolade in hartige gerechten

We zijn door de zoete chocolade vaak gewend om dit vooral zo zoet mogelijk te houden. Toch is dit zonde, want chocolade blijkt wederom ontzettend goed te combineren met andere smaken. Van (zee)zout tot pittig, ook in hartige recepten kan chocolade een echte smaaksensatie opleveren. Maak bijvoorbeeld eens een chocoladesaus bij je vlees of gebruik chocolade als marinade. De cacaobonen verrijken namelijk de smaken van je gerecht. 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.   

Bron | 24Kitchen, VN.nl
Beeld | iStock

Voice Algemeen

Heb je geen tijd om vanuit je luie stoel je favoriete tijdschrift te lezen, maar wil je wél op de hoogte blijven van het beste van Margriet? Dan hebben wij iets leuks voor je: je kunt vanaf nu praten met Margriet via je Google Home óf Google Assistent op je telefoon of tablet. Zo heb je heel makkelijk toegang tot allerlei extra leuks. Benieuwd? Klik hier om direct met Margriet te praten. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant