Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Chocola snoepen zonder schuldgevoel

chocola-snoepen-zonder-schuldgevoel.jpg

Chocola…bestaan er vrouwen die er niet dol op zijn?

Helaas staat het niet bekend om zijn gezondheidsvoordelen. Maar toch beweren sommige wetenschappers anders, zij zeggen dat chocola gezond is. Daar sluiten wij ons maar al te graag bij aan en genieten ondertussen van een lekker stuk chocola. Want heel af en toe moet je gewoon ongegeneerd kunnen genieten van een stuk chocola. Helemaal op een dag als Moederdag!

Gunstig effect
Pure chocola is iets ‘gezonder’ want hierin is de verhouding tussen flavonoïden en verzadigd vet iets beter. Flavonoïden schijnen een gunstig effect te hebben op de bloedvaten. Als je het zo bekijkt is chocola best gezond. Kilo’s chocola eten per dag is dus niet goed, maar je mag best eens een stukje nemen.

Geniet gerust
Als je met Moederdag een heerlijke doos bonbons of een chocoladetaart krijgt, geniet hier dan gerust van. Chocola geeft ons ten slotte een intens gelukkig gevoel. Het bevat namelijk verschillende oppeppende stofjes en die nemen tijdelijk je stress gevoel weg. Na het zondigen eet je natuurlijk weer de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groenten en fruit. Dan mag je voor één keer die chocola best door de vingers zien.

Recepten
Wij kregen er in ieder geval ontzettend trek van en zetten de lekkerste chocolade recepten van Vrouwonline op een rij:
Chocolademousse met rauwe cacao
Moddertaart
Smeltende chocoladecakejes
Pittige chocoladetruffels

Laat je inspireren en verleiden…

Ook interessant