Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Champignons met balsamico

champignonsmetbalsamico-jpg.jpg

Simpel, maar lekker door de combinatie van smaken van de gemengde champignons met balsamico en het grillbrood met roomkaas en oregano.

Gemengde champignons met balsamico en gegrild brood
800 g gemengde champignons
2 el milde olijfolie
2 tenen knoflook, fijngehakt
120 ml groentebouillon
3-4 el balsamicoazijn
versgemalen peper, zout
1 tl suiker
1½ el fijngesneden platte peterselie

voor het grillbrood
½ vloerbrood, gesneden
1 teen knoflook
extra vierge olijfolie
120 g verse roomkaas naturel
paar takjes oregano

Bereiding
Snijd grote champignons wat kleiner. Verhit de olie en fruit hierin de knoflook. Voeg de champignons toe en bak ze op middelhoog vuur omscheppend 2-3 min. Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook en breng op smaak met de azijn, peper en zout naar smaak en de suiker. Schep de peterselie erdoor.

Grill het brood in een grillpan of op een grillplaat goudbruin en wrijf het in met de opengesneden teen knoflook. Bedruppel met olie en bestrijk met de kaas. Maal er zout en peper boven en garneer met oregano.

Bereidingstijd: ± 20 min. 

Wil jij meer lekkers maken met de veelzijdig champignon? Bekijk dan het recept voor deze champignonragout of blader door Margriet 4.

Ook interessant