Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Champignonragout, lekker vegetarisch

champignonragout-jpg.jpg

Ragout kun je natuurlijk kopen bij de supermarkt, maar zelf maken is veel lekkerder dan van die blikjes.

Deze champignonragout is geschikt voor vegetarische én niet-vegetarische maaltijden. Eet smakelijk!

Ingrediënten
250 gram champignons
100 ml witte wijn, droog
50 gram boter
60 gram bloem
300 ml groentebouillon
boter, om te bakken
zout en peper, naar smaak

Bereidingswijze
Borstel de champignons schoon en snijd ze in schijfjes.
Verhit boter in een pan en bak daarin de champignons. Verhit in een andere pan de 50 gram boter en vermeng dat met de bloem. Blijf roeren totdat het een stevigere massa wordt. Voeg al roerend beetje bij beetje de witte wijn toe en zorg ervoor dat er geen klontjes in komen. Voeg nu al roerend de bouillon toe. Voeg de champignons bij de saus en maak op smaak met zout en peper.

Lekker met rijst en rode kool, of op brood of in pasteibakjes.

Bron: Cooks United

Ook interessant