Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Mmm: zo maak je deze heerlijke warme chai hot toddy

mmm-zo-maak-je-deze-heerlijke-warme-chai-hot-toddy.jpg

Wat een heerlijke warme wintercocktail, deze chai hot toddy! Een pittige Indiase kruidenthee met een scheutje rum en opgeschuimde melk. Perfect nu Dry January weer voorbij is!

Loopt het water je al in de mond? Dit overheerlijke drankje maak je in slechts drie minuten.

Chai

Chai is het Indiase woord voor thee. Elke regio in India heeft zijn eigen chai, met net wat andere ingrediënten. Maar er zijn wel een aantal vaste ingrediënten: zwarte thee, melk en water. Daarnaast worden er allerlei specerijen toegevoegd. Denk aan: kardemom, kaneel, anijs en kruidnagel. Maar ook: gember, zwarte peper, nootmuskaat, saffraan en venkel worden gebruikt. In de Nederlandse supermarkten zie je chai ook regelmatig met andere toegevoegde smaakjes, zoals: chocola, vanille, karamel of hazelnoot. Welke soort je gebruikt voor deze chai hot toddy, kun je zelf kiezen. Ga wel voor een variant waar nog geen melk aan toegevoegd is.

Dit heb je nodig (1 glas):

  • 1 glas sterke chai-thee naar smaak
  • 1 tl honing
  • scheutje rum
  • 1 tl citroensap
  • snuf kaneel + extra om te bestuiven
  • opgeschuimde melk

Bereidingswijze voor de chai hot toddy:

In slechts drie minuten staat ‘ie voor je klaar!

  1. Maak de thee door water over het chai-thee zakje te gieten. Laat deze een paar minuten staan, zodat het lekker sterk wordt.
  2. Roer de honing, de rum, het citroensap en de kaneel door de hete thee.
  3. Lepel er opgeklopte melk op en bestuif met extra kaneel.

Ziet er goed uit! 

Chai hot toddy

Recept | Beanca de Goede
Fotografie | Maaike van Haaster

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2020-02. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant