Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: carpaccio van courgette met waterkers en pecorino

carpaccio-van-courgette.jpg

Ben je nog op zoek naar een lekker recept voor vanavond? Probeer dan eens deze carpaccio van courgette met waterkers en pecorino. Dit frisse gerecht is heerlijk voor tijdens een warme zomeravond.

Het onderstaande recept is voor 4 personen en kan al binnen binnen 20 minuten op tafel staan.

Benodigdheden:

  • 400 g gele courgettes, uiteinden afgesneden
  • 100 ml extra vierge olijfolie
  • rasp en sap van 1 biologische citroen 
  • versgemalen zwarte peper, zout 
  • 2 el kappertjes 
  • 100 g waterkers, harde stelen verwijderd 
  • 100 g pecorino of andere pittige, harde schapenkaas

Bereiding van de carpaccio van courgette:

  1. Schaaf de courgettes met behulp van een dunschiller of kaasschaaf in dunne lange repen.
  2. Klop de olie en het citroensap door elkaar, voeg peper en zout naar smaak toe en schep de courgette ermee om.
  3. Laat minimaal 1 uur afgedekt marineren op kamertemperatuur.
  4. Schep de carpaccio op een schaal en verdeel de kappertjes, waterkers en kaas erover.
  5. Maal er peper en zout boven en bestrooi met de citroenrasp. Lekker met knapperig stokbrood.

Lees ook: Dit zijn de verrassende gezondheidsvoordelen van courgette


Fotografie | Wout Hendrickx
Recepten en foodstyling | Els Sirejacob
Productie en bewerking | Colette Beyne

v

Ook interessant