Pasen: het moment om gezellig met familie en vrienden aan tafel te zitten. Met deze cappuccino met pistache geef je die feestbrunch een paasbeste twist.
Dit heb je nodig (4 – 6 kopjes)
75 g ongezouten pistachenoten
15 g suiker
1 tl zonnebloemolie
4-6 kopjes espresso
500 ml melk, schuimig opgeklopt
gekleurde suiker om te garneren
extra nodig: keukenmachine
Zo maak je die cappuccino met een paasbeste twist
Verwarm de oven voor op 150 °C.
Rooster de noten ± 10 min. op een bakplaat. Houd wat noten apart om te garneren en hak ze grof.
Maal de rest van de warme noten samen met de suiker in ± 10 min. tot een redelijk vloeibare pasta in de keukenmachine.
Verdun eventueel met wat zonnebloemolie. Verdeel een lepel pistachepasta over de kopjes.
Giet de espresso erop en daarop het melkschuim.
Garneer met de gekleurde suiker en de gehakte noten.
Bereidingstijd: ± 15 min. + ± 10 min. oventijd.
Productie | Colette Beyne
Styling, ontwerp & uitvoering DIY | Silke Visscher
Fotografie | Maaike van Haaster
Bereiding | Gees van Asperen
Recepten | Dosia Brewer
Dit lekkere paasrecept komt uit Margriet nummer 13 en kun je hier nabestellen.