Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Calorieën van favoriete snacks vergelijken

calorieen-van-favoriete-snacks-vergelijken.jpg

Chocoladereep hier, handje nootjes daar en ook nog even een tussendoorreep.

We werken aardig wat snacks naar binnen. De een wat gezonder dan de ander. Maar welke tussendoortjes kun je nu beter wel en welke kun je beter niet nemen? Er is nu een app die het antwoord voor je heeft! Snack500 is een onafhankelijke app met informatie over populaire snacks en tussendoortjes. De app vergelijkt deze op basis van het aantal calorieën, de hoeveelheid suiker en vetten.

Onderzoek
Voor de ontwikkeling van de app is onderzoek gedaan naar de 500 meest verkochte tussendoortjes. Deze zijn verdeeld in zeven categorieën zoals bijvoorbeeld snoepgoed, tussendoorreep, zoutjes en warme snacks. Bij elk van die 500 producten is vervolgens gekeken naar hoeveel calorieën, vetten en suikers erin zitten.

Verschillen
Er zijn enorme verschillen tussen de snacks. Zo kun je beter kiezen voor chips gebakken in de oven dan voor gefrituurde chips. Die laatste bevatten tot wel 5 keer meer vetten dan oven chips. Ook blijkt dat pure chocola helemaal niet minder vetten en calorieën bevat dan melkchocola.

Veel keuze
Snack500 is een initiatief van Anouk Cohen: “Ik ben gek op snacken. Maar er zijn zóveel verschillende soorten snoep, chips, ijs, chocola en energierepen, ik wist eigenlijk niet welke daarvan nou de grote dikmakers zijn. En ik wil wel lekker kunnen snacken zonder me schuldig te voelen. Zo kwam ik op het idee om populaire snacks in een app te rangschikken”.

Gezonde snacks kiezen
Het is ook weer niet zo dat we nooit meer mogen snoepen. “Met deze app hopen we dat vrouwen – en natuurlijk ook mannen – lekker blijven genieten van hun tussendoortjes. Maar nu wel iets meer bewust en zonder schuldgevoel dat ze er dik van worden. Want als je vanaf nu de juiste snacks kiest, kan dat kilo’s schelen deze zomer”, aldus Anouk.

De applicatie is te downloaden voor Iphone en Android.

Ook interessant