Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Cakepop-haasjes maken!

cakepops3-jpg.jpg

Cakepops zijn de nieuwste rage! Deze cakebolletjes kun je heerlijk versieren met chocolade en snoep. Wij hebben een leuke paas-variant van deze lekkere cakepops.

Benodigdheden:cakepops2
• 200 g boter of margarine
• 200 g witte basterdsuiker
• rasp van 1 citroen
• 4 eieren
• 200 g bloem
• (6 el cacao)
• 200 g pure chocolade, in stukjes gebroken

voor het versieren:
• 50 g poedersuiker
• 10 roze marshmallows
• mini-smarties
• stukje roze marsepein
• roze ronde snoepjes
• 1 velletje wit eetpapier

• Cakepop-vorm voor in de oven

Stap voor stap:
• Verwarm de oven voor op 160°C (gewone elektrische stand).
• Mix de boter, de suiker, het zout en het citroenrasp tot een luchtige massa. • Mix er een voor een de eieren door.
• Meng de bloem eventueel met de cacao.
• Spatel  het bloemmengsel bij het eiermengsel tot een luchtig deeg.
• Vul de onderste holtes van een cakepop-vorm* tot de rand met beslag en sluit het deksel.
• Zet de vorm in het midden van de oven en bak de pops in ± 20 min. gaar.
• Laat de vorm 5 min. afkoelen alvorens deze open te maken.

• Smelt de chocolade au bain-marie.
• Schenk de chocolade in een kopje.
• Steek cakepopstokjes in de cakebolletjes.
• Draai elk bolletje cakeje door de gesmolten chocolade en draai langs de rand van het kopje voor een egale laag.
• Prik de stokjes tijdelijk in de achterkant van een eierdoos om ze te laten drogen.
• Leg de ingrediënten voor de versiering, klaar.
• Klop een dik papje (dikker dan kant-en-klaar glazuur) van de poedersuiker met enkele druppels water.
• Knip de roze marshmallows over de lengte in drie dunne plakjes, dit zijn geschikte vormpjes voor de oren.
• Doop de achterkant van de oortjes in chocolade en laat drogen.
• Steek de oortjes met een stukje cocktailprikker vast op de chocolade cakepops.
• Plak smarties als oogjes vast met wat glazuur.
• Kneed voor de neusjes kleine driehoekjes van de marsepein en plak ze vast met glazuur.
• Plak de roze bolletjes aan de zijkant van het neusje.
• Knip tandjes van het eetpapier en plak deze onder het roze neusje vast met glazuur. Laat de haasjes nog even drogen.

Bereidingstijd: ± 1½ uur (incl. baktijd) + afkoelen

*Cakepop-bakvormen zijn in diverse uitvoeringen te koop bij o.m. Hema en Cook & Co-winkels.

Ook interessant