Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Cake in een glas

cake-in-een-glas.jpg

Cake in een glas: een uniek cadeautje voor verjaardagen, kraamfeestjes of bruiloften.

Deze vrolijke gelaagde cakejes kun je toch niet weerstaan? Neem ze mee naar een picknick of een BBQ met vrienden of familie. Zelf maken is een uitdaging! Gelukkig zijn er twee verschillende manieren en vrouwonline helpt je op weg.

Allereerst is het belangrijk dat je de methode kiest. Heb je potjes die hittebestendig zijn? Of werk je liever met een sierlijke wekpot die niét in de oven mag? Aan jou de keus.

Bakken in het glas
1. Verwarm de oven voor op 160 graden en zorg dat de glazen droog en schoon zijn.
2. Vet het potje in met boter of eventueel bakspray.
3. Vul het potje voor tweederde met beslag. Wanneer je een laagjeseffect wilt creëren in de cake zelf, kies dan voor twee of meer verschillende kleuren beslag. Het verschil zit ‘m al in het gebruiken van basterd- of kristalsuiker. Ook zou je kunnen kiezen voor beslag met een chocoladesmaakje of kleurstof.
4. Zet de pot in de oven.
5. Kijk na ongeveer 20 minuten of de cake gaar is. Gebruik een satéprikker om het te checken; als deze schoon weer uit het beslag komt, is je cake gaar.
6. Laat de cake afkoelen.
7. Nu kun je de cake versieren met een topping, sprinkles of een ander versiersel naar keuze.

Tip: Botercrème of chocoladepasta in laagjes tussen de cake? Stort de cake dan voorzichtig uit het glas. Snijd de cake in stukken en wissel elk stuk cake af met een laagje botercrème of bijvoorbeeld karamelsaus of hagelslag.

Na het bakken in een pot
Wanneer je bang bent dat het glas niet de oven in kan, kun je er ook voor kiezen losse cake te bakken. Deze stop je daarna in het glas, eventueel afgewisseld met laagjes crème, saus of versiersels als M&M’s, gedroogd fruit of gesuikerde amandels.

1. Bak de cakejes in kleine ronde vormpjes of in één grote bakvorm.
2. Als je voor de losse cakejes hebt gekozen, snijd de bolling aan de bovenkant van het cakeje dan plat na het bakken. Daarna kun je ze in het potje plaatsen.
3. Als je gekozen hebt voor de grote bakvorm, zoek dan een glas dat iets kleiner is dan de pot waar de cake ingaat. Steek de rondjes uit en voilà: je kunt ze nu één voor één in het glas plaatsen met wat lekkers ertussen.

Doe je de cake in een glas cadeau? Versier deze dan eens met een leuk lint of een mooie sticker met een naam erop.

Ook interessant