Eten

Recept: butterscotchbonbons met hazelnoten

recept-overheerlijke-butterscotchbonbons-met-hazelnoten.jpg

Voor bij de koffie, een glas wijn of gewoon tussendoor: deze butterscotchbonbons zijn een feestje in je mond.

Dit recept is goed voor 24 butterscotchbonbons, dus je hebt een hoop te snoepen!

Dit heb je nodig:

  • 90 g hazelnoten
  • 180 ml slagroom
  • 250 g pure of melkchocolade, fijngehakt
  • snuf zout
  • ± 50 g harde karamelsnoepjes, bijv. Werthers echte, in
    stukjes gehakt

Extra nodig: bakvorm van 15×15 cm, met plasticfolie bekleed.

Bereidingswijze voor 24 butterscotchbonbons:

  1. Rooster de hazelnoten licht in een droge koekenpan.
  2. Laat afkoelen en hak de helft heel fijn.
  3. Hak de rest grof.
  4. Breng de slagroom net tegen de kook aan (er moeten net belletjes verschijnen aan de rand van de pan).
  5. Doe de chocolade met het zout in een hittebestendige kom en giet er de slagroom op.
  6. Roer heel zachtjes tot de chocolade is gesmolten.
  7. Houd wat gehakte karamel en hazelnoten apart.
  8. Roer de rest door het chocolademengsel, giet het in de vorm en bestrooi met de achtergehouden noten en karamel.
  9. Laat in de koelkast in 2-3 uur opstijven en snijd in blokjes.

Bereidingstijd: ± 20 min. + ± 3 uur opstijven

Ziet er goed uit!

butterscotchbonbons

Recept | Dosia Brewer
Fotografie | Eric van Lokven

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2020-8. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant