Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: burrata met gegrilde groenten

recept-burrata-met-gegrilde-groenten.jpg

Een tapa is een traditioneel Spaans aperitiefhapje. Maar je kunt tapas ook prima als makkelijke maaltijd serveren. Zoals deze burrata met gegrilde groenten.

Benodigdheden burrata met gegrilde groenten:

  • 1 bol burrata
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • Blaadjes van 3 takjes tijm
  • Rasp van ½ citroen
  • 3 el milde olijfolie
  • ½ gele courgette, in dikke plakken
  • ½ groene courgette, in dikke plakken
  • Versgemalen peper of 2 tl bruschettakruiden
  • 250 g troskerstomaten
  • 1 teen knoflook

Het gerecht bereiden:

  1. Besprenkel de kaas met de extra vergine olie en bestrooi met de tijmblaadjes en de citroenrasp. Zet afgedekt weg tot gebruik.
  2. Verhit 2 lepels van de milde olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de plakken courgette hierin kort aan beide kanten, zodat ze nog bite hebben.
  3. Bestrooi met peper of met de bruschetta-kruiden. Neem uit de pan.
  4. Doe de rest van de olie in de pan en bak de tomaten ± 5 min. of tot ze vanbuiten gebakken, maar vanbinnen nog wel stevig zijn.
  5. Pers de knoflook erboven uit en bak kort mee.
  6. Serveer de burrata met de courgette en de tomaten bij elkaar op een platte schaal.
  7. Schenk de olie uit de pan over de groenten en maal er nog wat peper boven.

Bereidingstijd: ± 15 min.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Recept| Gees van Asperen
Beeld| iStock

M47

Margriet 47 ligt nu in de winkel! Met deze week: fit zonder sporten, een geheim hebben voor je partner, mooi grijs worden en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant