Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Budgettips voor het kerstdiner

budgettips-voor-het-kerstdiner.jpg

Kerst is in aantocht en jij hebt voorgesteld een kerstdiner te verzorgen.

Leuk idee hoor, maar dat was voor je die hoge rekening van de Belastingdienst kreeg en jouw wasmachine stuk ging. Maar de uitnodiging terugdraaien, dat kan eigenlijk niet meer.

American Party
Je kunt verzorgen op twee manieren opvatten. Je kunt je huis openstellen of je kunt alle boodschappen doen. Als je jouw huis openstelt, kunt je namelijk ook een ‘American Party’ verzorgen. Laat iedereen een gerecht (of amuse) meenemen en zorg zelf voor bijvoorbeeld het dessert, dranken of het hoofdgerecht. Zo deel je ongemerkt de kosten.

Drinken
Je hoeft niet perse met champagne te toasten om er een speciale avond van te maken. Er zijn hele lekkere vervangers, zoals cava of prosecco (bijvoorbeeld bij de Aldi).

Kalkoen?
Schrap alle dure dingen van het menu en vervang het voor een goedkopere variant, dus kip in plaats van kalkoen. Kijk ook eens bij de Aldi, daar bieden ze vaak luxe lekkers aan in deze periode, zonder dat je er de hoofdprijs voor betaalt.

Budgetmenu’s
Kijk op het internet naar lekkere recepten waar je maar weinig voor nodig hebt. Ook vind je er echte budgetgerechten, die er toch erg luxe en smakelijk uitzien. En voor de opmaak? Gebruik wat peterselie, koriander en basilicum (of wat bij het gerecht past). Als het er mooi uitziet, gelooft niemand dat je er maar een paar euro voor betaald hebt.

Aankleding
Als je de tafel wilt opleuken met een kek kerstkleed en leuke kaarsenhouders, kijk dan eens op een rommelmarkt of in een tweedehands shop. Je vindt er de leukste dingen voor maar een paar euro.

Wees eerlijk
Gaat het tegen je natuur in om kip te eten met kerst, maar kun je die kalkoen echt niet betalen? Wees dan eerlijk tegen je gasten. Ze willen heus wel iets bijdragen aan de kosten, ter verhoging van de feestvreugde. Jullie hoeven echt niet op een houtje te bijten, deze kerst.

Ook interessant