Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Budgetmenu

budgetmenu.jpg

Maak met weinig budget de lekkerste gerechten: Varkensschnitzel met mosterdsaus, Griekse kipspiesjes met uiencompôte, Courgettevinken in een tomaten-pestosaus, Zalmrisotto met knapperige doperwtjese en Linzenpannetje met yoghurt.

Dit zijn enkele gerechten uit het budgetmenu voor
€ 31,13 van culinair weblogster Janneke Philippi.

Maandag: Varkensschnitzel met mosterdsaus

Janneke: ’Kook de aardappelen in de schil, behalve extra voedingsstoffen geeft de schil ook een extra volle smaak. Zonde bovendien, om die lekkere schillen weg te gooien in deze krappe tijden!’

Ga naar het recept!

Dinsdag: Griekse kipspiesjes uiencompôte

Janneke: ’Uien zijn in onze gerechten meestal subtiele smaakmakers. Jammer, want de ui verdient meer. Veel meer. Vullen, gratineren, roosteren. Of zachtjes smoren tot deze verrukkelijke uiencompôte, die overigens ook erg lekker is bij gegrild vlees, een salade met paté en mediterraan kaasplankje. Deze compôte kun je prima 2-3 dagen van tevoren maken en in de koelkast bewaren.’

Ga naar het recept!

Woensdag: Courgettevinken in tomaten-pestosaus

Janneke: ’Dit heerlijke Italiaanse gerecht vraagt misschien net iets meer voorbereiding dan je gewend bent, maar eenmaal in de oven heb je er geen omkijken meer naar.’

Ga naar het recept!


Donderdag: Zalmrisotto met knapperige doperwtjes

Janneke: ’Schep de doperwten pas de laatste minuut door de risotto. Zo houden ze hun lekkere knapperige beet.’

Ga naar het recept!

Vrijdag: Linzenpannetje met yoghurt

Janneke: ’Een heerlijk aromatisch vegetarisch stoofpotje dat je bovendien in een handomdraai op tafel zet. De yoghurt geeft een fris voorjaarstintje.’

Ga naar het recept!

Boodschappenlijst

aardappels, groente en fruit
2 kg vastkokende aardappelen
1 bos bospeen
1 courgette
10 uien
8 tenen knoflook
1 citroen

Vlees en gevogelte

4 varkensschnitzels
400 g half-om-half gehakt
500 g kipfilet, in blokjes

Vis

200 g gerookte zalmsnippers

Zuivel

100 ml slagroom
125 ml crème fraîche
150 g Griekse yoghurt


brood
8 pitabroodjes

Pasta en rijst

350 g spaghetti
300 g risotto

Conserven ed.

2 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
2 blikken tomatenblokjes (à 400 g)
2 blikken linzen (à 400 g)
2 el pesto alla Genovese (groen)

Diepvries

450 g doperwten (diepvries)

Uit de voorraadkast (check!)

olijfolie
grof zeezout
suiker
1 el mosterd
2 visbouillontabletten
1 tl gedroogde oregano (of tijm, dragon etc.)
2 tl (milde) paprikapoeder
2 tl gemalen komijn + extra
bakpapier
12 satéstokjes
12 cocktailprikkers

TOTAAL: € 31,13*


* genoemde prijs is exclusief ingrediënten uit de voorraadkast

Ook interessant