Maak met weinig budget de lekkerste gerechten: Varkensschnitzel met mosterdsaus, Griekse kipspiesjes met uiencompôte, Courgettevinken in een tomaten-pestosaus, Zalmrisotto met knapperige doperwtjese en Linzenpannetje met yoghurt.
Dit zijn enkele gerechten uit het budgetmenu voor
€ 31,13 van culinair weblogster Janneke Philippi.
Maandag: Varkensschnitzel met mosterdsaus
Janneke: ’Kook de aardappelen in de schil, behalve extra voedingsstoffen geeft de schil ook een extra volle smaak. Zonde bovendien, om die lekkere schillen weg te gooien in deze krappe tijden!’
Janneke: ’Uien zijn in onze gerechten meestal subtiele smaakmakers. Jammer, want de ui verdient meer. Veel meer. Vullen, gratineren, roosteren. Of zachtjes smoren tot deze verrukkelijke uiencompôte, die overigens ook erg lekker is bij gegrild vlees, een salade met paté en mediterraan kaasplankje. Deze compôte kun je prima 2-3 dagen van tevoren maken en in de koelkast bewaren.’
Janneke: ’Dit heerlijke Italiaanse gerecht vraagt misschien net iets meer voorbereiding dan je gewend bent, maar eenmaal in de oven heb je er geen omkijken meer naar.’