Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Bruid draagt jurk van 10.000 broodclipjes

bruid-draagt-jurk-van-10-000-broodclipjes.jpg

De Australische Stephanie Watson is zo creatief met sluitinkjes van broodzakken, dat ze er haar bruidsjurk mee in elkaar knutselde.

De 29-jarige bruid verzamelende 10.000 broodclipjes bij familie en vrienden en werkte vervolgens maandenlang aan haar helemaal zelfgemaakte broodclipjes-jurk.

“Ik wilde altijd al graag een creatief ontwerp dragen, en bedacht me dat mijn bruiloft het ideale moment zou zijn. Het idee voor de broodclipjes-jurk is al ontstaan tijdens de eerste ontmoeting met mijn man Will. Toen we gingen daten begonnen we ook met het verzamelen van broodclips, we maakten de afspraak dat we zouden trouwen als we genoeg clipjes zouden hebben,” vertelt de creatieve bruid aan ABC News.

De kosten voor de jurk, die de naam Nadine heeft gekregen, bedragen uiteindelijk 38 dollar, plus heel veel uren ontwerp-, plak- en naaiwerk, waarover Stephanie een blog bijhield. Afgelopen januari droeg de bruid de jurk eindelijk naar het altaar. “Hij zat vreselijk en ik raad niemand aan een jurk van broodclipjes te maken. Het ding weegt zeven kilo en zitten is zo goed als onmogelijk.” Toch hadden Stephanie en haar jurk Nadine een fijne dag. “Nadine heeft haar grote dag in de zon gehad, het was allemaal erg leuk,” vertelt Stephanie op haar blog.

Beeld: via Stephanies blog, Constructing Nadine

Ook interessant