Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Broodpudding

broodpudding.jpg

Gooi oud brood niet weg, maar maak er een lekkere broodpudding van.

Broodpudding zien we vooral bij onze zuiderburen in België, maar natuurlijk hoef je daar niet helemaal heen te reizen om de lekkernij te proeven. Met wat simpele ingrediënten kun je makkelijk zelf een broodpudding maken.

Ingrediënten:
– 300 gram oud brood (zonder korst)
– 3 eetlepels bloem
– ½ liter melk
– 3 geklutste eieren
– 200 gram kristalsuiker

Recept
Warm eerst in een pan de melk op met wat suiker. Snij ondertussen het brood in kleine stukjes en doe ze in een grote kom. Is de suiker helemaal opgelost? Haal dan de pan van het vuur en giet de gesuikerde melk bij het brood. Kneed het mengsel daarna tot een dikke pap. Voeg wat bloem en de geklutste eieren toe en kneed het nogmaals. Klaar? Doe het mengsel in een ovenschaal en plaats het 30 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden. De broodpudding is klaar wanneer hij een goudbruine kleur heeft. Geniet ervan!

Tip: erg lekker met stukjes chocolade of met 50 gram rozijnen, wat kaneelpoeder en vanillesuiker. En… experimenteer!

Ook interessant