Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Aha: zo lang kun je brood bewaren in de vriezer

brood-vriezer.png

Als je niet zo vaak brood eet, alleen woont of het liefst in een keer een voorraad brood inslaat, is de vriezer een handige uitkomst. Maar hoe lang kun je brood eigenlijk bewaren in de vriezer?

We zochten het voor je uit.

Zo lang is brood houdbaar

Bewaar je brood in een keukenkastje en eet je het niet binnen twee tot vier dagen op? Dan wordt het droog of raakt het beschimmeld. En dat is natuurlijk zonde. Hoewel je misschien denkt dat brood in de koelkast een stuk langer goed blijft, is juist het tegenovergestelde waar. Het zetmeel in brood laat water los bij temperaturen tussen de -5 °C en +5 °C. Daardoor droogt het brood sneller uit.

Lees ook:
Eet jij altijd de kontjes van het brood? Dít zegt dat over jou

Brood bewaren in de vriezer

Gelukkig is er een fijne oplossing voor mensen die zo’n heel brood niet binnen een paar dagen op krijgen: de vriezer. Je hebt daardoor elke dag een vers sneetje brood, kunt een voorraad brood kopen én gooit minder weg. En daar kun je best lang van genieten, want je kunt brood ongeveer een maand in de vriezer bewaren. Dat geldt trouwens voor alle soorten brood, waaronder volkorenbrood, bruin- en witbrood. Hoe langer je brood in de vriezer bewaard, hoe meer het uiteindelijk uitdroogt. Vries het brood meteen in nadat je ‘m gekocht hebt en haal elke dag een paar boterhammen uit de vriezer om te ontdooien.

Bron | Voedingscentrum
Beeld | Getty Images

M50 Cover HR JPG

Margriet 50 ligt in de winkels! Met daarin een heel scala aan surprise ideeën en DIY adventkalenders voor de naderende feestmaand, een groot interview met presentatrice Irene Moors, de leukste tips voor een dagje shoppen in Dordrecht, de lekkerste Thanksgiving-recepten en nog veel meer. Haal ‘m snel in huis of bestel deze Margriet online zonder verzendkosten.

Ook interessant