Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Brood bakken? Met deze tips zet je het perfecte brood op tafel!

brood-bakken.jpg

Niets is zo heerlijk als de geur van vers gebakken brood. Maar het bakken van het perfecte brood kan een uitdaging zijn. Met behulp van deze broodbakweetjes en tips uit Margriet 03 wordt het bakken van broden een stuk makkelijker.

1. Plantenspuit

Bespuit de bodem van de oven met de plantenspuit om stoom te creëren. Op deze manier duurt het langer voor je brood een korst vormt en zet het beter uit tijdens de eerste minuten in de oven.

2. Water en bloem

Zorg er altijd voor dat je extra water en bloem bij de hand hebt. Elke soort bloem neemt het water namelijk anders op en daardoor kan het zijn dat je soms meer of minder nodig hebt dan in het recept staat.

3. Kneden maar

Voor echt soepel deeg moet je geduld hebben. Kneed het minstens tien minuten door, zo creëer je een stevig netwerk van gluten dat je brood extra luchtig maakt.

4. Let op met zout

Voeg zout pas toe nadat je de gist met de bloem hebt gemengd; dan rijst het brood beter.

5. Eventjes kloppen

Als het gebakken brood hol klinkt als je erop klopt, is het gaar.

6. Brood weer knapperig maken

Wil je de rest van je brood een paar dagen later oppiepen? Besprenkel het dan met ruim water en zet het 4 minuten in een oven van 180 °C. Zo maak je de korst weer lekker knapperig en de binnenkant minder droog. Dit werkt alleen als je nog een heel stuk hebt.

Productie | Colette Beyne
Beeld | iStock

Deze tips en zes heerlijke thuisbakrecepten kun je terugvinden in Margriet 2018-03. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Lees ook eens:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant