Eten

Broccoli over? Maak er een hartige taart van!

brocollitaart.png

Van wat broccoli en een restje kaas maak je heel eenvoudig een hartige taart.

4 personen
15 minuten bereiden + 35 minuten oventijd

Wat heb je nodig?

– 5 plakjes deeg voor hartige tart
– 400 g broccoli
– 2 el olie
– 250 g cherrytomaten (bakje à 250 g)
– 390 g tonijnmoot in water (blikje à 195 g)
– 4 eieren
– 100 g geraspte jonge kaas (zakje 175 g)
– 200 g Griekse stijl yoghurt (beker 500 g)

Zo maak je het!

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de plakjes deeg ontdooien. Snijd de broccoli in roosjes en kook in ruim water in 4 minuten beetgaar. Vet de taartvorm in en bekleed de vorm met de plakjes deeg. Verdeel vervolgens de broccoli, tonijn en tomaten over de deegbodem. Klop de eieren los met de yoghurt. Voeg de kaas en peper en eventueel zout toe. Schenk het geheel over de taartvulling. Bak de taart in de oven circa 35 minuten goudbruin en gaar.

Tip: een beetje Griekse yoghurt over? Serveer eens een eetlepel bij de chili con carne.

Meer tips en informatie vind je op Kliekipedia. Of praat met ons mee: #kliekipedia

Ook interessant