Eten

Lekker voor Moederdag: vegan bosbessen-bananenbrood

lekker-voor-moederdag-vegan-bosbessen-bananenbrood.jpg

Wat zal dit zelfgemaakte bosbessen-bananenbrood goed smaken op Moederdag! Recepten voor bananenbrood zijn er genoeg, maar deze variant met bosbessen is nét iets anders (en veel lekkerder). Bovendien is deze lekkernij helemaal vegan en niet moeilijk om te maken.

Neem een lekker plak als onbijt of als tussendoortje.

Dit heb je nodig:

  • 2 el gemalen lijnzaad
  • 6 el water
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 100 g bruine basterdsuiker
  • 25 g rietsuiker
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl baking soda
  • ½ tl zout
  • 100 g appelmoes
  • 75 ml havermelk
  • 2 tl vanille-extract
  • 3 rijpe bananen
  • 175 g bevroren blauwe bessen
  • Blue Band Iedere Dag vloeibaar om in te vetten

Zo maak je dit bosbessen-bananenbrood:

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C en vet een bakblik in met Blue Band vloeibaar.
  2. Doe het lijnzaad samen met het water in een schaaltje en laat het minimaal 5 minuten staat zodat er een lijnzaad-ei kan ontstaan.
  3. Doe het zelfrijzend bakmeel, de bruine basterdsuiker, rietsuiker, kaneel, bakpoeder, baking soda en zout in een kom en roer door elkaar.
  4. Doe de appelmoes, havermelk, vanille-extract en rijpe bananen in een keukenmachine en meng tot een glad geheel. Voeg de droge ingrediënten uit de kom en het lijnzaad-ei toe aan de keukenmachine en blend tot een glad beslag. Voeg de bevroren bosbessen toe aan het beslag en roer door met een spatel.
  5. Verdeel het beslag over het bakblik en bak het bananenbrood in de voorverwarmde oven in 45 minuten gaar. Haal het bananenbrood uit de oven en laat het volledig afkoelen voordat je deze aansnijdt.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Blue Band
Beeld | Blue Band

Ook interessant